Callefleur

Min blogg om tips och rekommendationer

Mer miljövänliga påsar från Höganäs, miljötips för er som driver verksamhet

Jag driver en liten livsmedelsbutik vid campingen där jag bor. Att driva en verksamhet innebär hårt arbete och väldigt mycket ansvar. Ibland undrar jag hur jag lyckas pussla ihop min vardag! Varor ska beställas in, fastigheten ska skötas om och det gäller att man är bra på problemlösning!

Sen har jag både kunder och personal att tillfredsställa. Något som är viktigt för mig som näringsidkare är att dra mitt strå till stacken när det kommer till miljön. Jag som driver ett företag har faktiskt chansen att påverka och det gör jag på flera olika vis. Till exempel säljer jag mest varor som är ekologiska. Det gör att fler väljer att köpa hållbara produkter, eller ja - de har inte så mycket till val! Sedan så har vi investerat i kyl och frysar med låg energiförbrukning. Det är bra för både plånboken och miljön!

Ett annat tips jag har är olika val av inköp för själva butiken. Vi har valt att köpa in plastpåsar och annan plastemballage som är gjorda av grön plast, eller av grön polyeten som det så fint heter. Grön polyeten är ett alternativ till traditionella plastprodukter. Denna typ av plast är tillverkad av förnyelsebara råvaror. Så det är samma egenskaper som traditionell polyeten men orsakar inte samma miljöpåverkan.

För tänk hur mycket plats vi använder och vilken dålig inverkan det har på växthuseffekten! Det finns företag som säljer miljövänliga påsar och vi köper in våra påsar från Höganäs, Sondopac. Dessa påsar från Höganäs är gjorda av eten som framställts från sockerrör. Kan också rekommendera att ha en liten insamlingsbössa till valfri organisation vid kassan, eller en QR-kod till swish eftersom många inte har kontanter längre. På så sätt kan man också hjälpa till med att bidra till välgörenhet.

Jag ville bara dela med mig lite av hur vi arbetar i vår butik och hoppas att det inspirerar dig som företagare att bidra till en bättre värld! Och att man hellre väljer mer miljövänliga påsar från Höganäs, än de gamla miljöbovar påsarna.

påsar Höganäs Sondopac AB

En riktigt bra bilverkstad i Göteborg

Jag har precis flyttat till Göteborg, eller närmare bestämt Västra Frölunda. Jag brukar alltid lämna in min bil för service hos en bilverkstad på hösten innan vintern kommer. Så att man vet att den är i bra skick inför vintern. Känns bättre på nåt sätt.

Så jag började leta efter en bilverkstad i Göteborg. Det är jobbigt när man haft en pålitlig bilverkstad och sen måste byta på grund av flytt. Jag har dels hört mig omkring och letat lite på nätet efter en bra bilverkstad i Göteborg.

Det bästa är ju att höra från personer som haft en bra erfarenhet av bilverkstaden. Det var en bilverkstad som stack ut mest. De hade flest nöjda kunder av dem jag frågat. Bilverkstaden heter BilAir Center. Ett ganska fyndigt namn tycker jag, det kommer man liksom ihåg.

Tänkte köra inom och snacka med dem imorgon för att se vad det kostar med mera. Läste på deras hemsida att de utför komplett bilservice. Det stod även att de kontinuerligt uppdaterar sig med utbildningar för att hålla sig så uppdaterade som möjligt. Undra hur många andra bilverkstäder som faktiskt gör det. Tycker jag var ett stort plus, får mig att känna mig trygg med att lämna över min bil till dem.

De verkar göra det mesta som har med bilar att göra och även husvagnar samt lastbilar. En helhets verkstad. Det är ju faktiskt precis vad jag letar efter. Min bil ligger mig varmt om hjärtat och jag är beroende av den för att kunna ta mig till och från jobbet. Så det är viktigt för mig att jag hittar en bilverkstad i Göteborg som är bra.

Jag har en nyare Audi SUV som är så otroligt skön att köra. En skön bil är bra när man kör så mycket som jag gör. Och att den fungerar som den ska är ju ännu viktigare. Där kommer en bra bilverkstad in:)

bilverkstad Göteborg BilAir Center

Södermalms mysigaste hotell

Det är inte ofta som jag skriver blogginlägg om upplevelser eller utflykter. Men jag måste bara dela med mig av en fantastisk hotellupplevelse på ett supermysigt hotell på Södermalm. Jag bor själv i utkanten av Stockholm, Nacka för att vara mer exakt. Men varje gång jag är inne i Södermalm besöker jag Långholmen hotell för att äta lunch. Maten är i första klass och ibland får jag känsla och tar ett glas vin till. Detta hotell på Södermalm har ett fint utbud av både dryck och råvaror.

Långholmens hotell på Södermalm är ett unikt boende eftersom hotellet är omgjort från det gamla fängelset, vilket jag anser vara något helt ensamt i sitt slag. Rummen är gamla celler, så det är stora utrymmen och högt i tak. Sedan är utsikten oslagbar över vackra Långholmen. Man blir kär i sin egna hemstad på nytt när man är där. Det är bokstavligen ett fängslande boende (no pun intended) Eftersom att jag jobbar på Södermalm så är det perfekt då hotellet är nära till allt på Södermalm. Jag älskar detta hotell på Södermalm så mycket, så att jag ska ha min bröllopsnatt där.

Min man och jag vill boka kärleksnästet och spendera en romantisk natt på detta hotell i Södermalm. Innan vi övernattar ska vi också äta en jättegod middag och kanske till och med efterrätt till, bara han och jag. Vi vill helst hålla det så lite som möjligt. Min favoriträtt hos Långholmen är nog deras panerade fisk med potatis, sån där vit sås, ärtor och potatis. Självklart med lite citron till. Detta är lite av mina upplevelser på Långholmen hotell i Södermalm och jag hoppas att det var kul att läsa. Nu ska jag dra mig vidare till ett mycket viktigt möte. Hörs senare bloggen.

hotell Södermalm Långholmen hotell