Callefleur

Min blogg om tips och rekommendationer

Smidig magasinering Göteborg

- Posted in Ingen kategori by

Söker du smidig magasinering i Göteborg?

Vi har så mycket grejer här hemma, alltifrån gamla möbler till högar av böcker och annat smått och gott. Problemet är att vi har ingen plats för grejerna längre, heller inte hjärtat till att slänga det då det fina grejer, bland annat saker som vi har ärvt från mor och farföräldrar. Vi har försökt att trycka in det mesta i vårt källarförråd men nu när barnen har flyttat ut så får vi helt enkelt inte plats längre. Därför har vi bestämt oss för att hitta ett företag som erbjuder magasinering i Göteborg. Det finns fler företag som erbjuder dessa tjänster så det är svårt att veta vilka man ska vända sig till.

Min kompis magasinerar sina gamla saker hos Vasa flytt i Göteborg och är supernöjd. Detta företag har helhetslösningar inom magasinering och enligt mig så har de riktigt bra priser. Vasa flytt är specialiserade och ledande på magasinering i göteborg, men även i hela västsverige. Utöver magasinering utför de även flyttservice, uthyrning av förråd och mycket mer.

Jag kom i kontakt med Vasa flytt för 2 veckor sedan och servicen är verkligen super! Vi fick rådgivning om hur mycket plats vi behöver och en bra försäkring under vår tid som vi har magasinering i Göteborg. Det är ju en del saker vi behöver magasinera, bland annat en soffa, en bokhylla och ett par lådor med böcker. Så vi fick ett utrymme på 4 kvadratmeter för 550 kr i månaden. Det tycker jag är ett rimligt pris och vi får så mycket mer plats här hemma! Det är verkligen värt pengarna och vi känner oss verkligen trygga med att ha vår magasinering hos Vasa flytt.

magasinering Göteborg Vasa flytt AB

Behandlingsbänkar för massage.

- Posted in Hälsa by

Behandlingsbänkar för massage online

Jag har precis utbildat klart mig för att bli massör. Jag tänkte börja med att ge behandlingar till min familj, släkt och vänner för att träna upp mig ordentligt innan jag ger mig på andra kunder. Men för att kunna utföra massage behöver jag ha en behandlingsbänk som är lämplig för massage.

Jag har letat online efter en bra behandlingsbänk som skulle kunna passa mig. Den behöver vara enkel att få ihop och bära med mig, då jag kommer att utföra massage på olika ställen och hem. Behandlingsbänken måste vara smidig att få ihop men ändå stabil och bra när jag masserar. Den får inte hålla på och vingla, gnissla m.m.

Jag hittade till en sida som hette snabben.se som hade många behandlingsbänkar. De hade en behandlingsbänk som var ihopfällbar och som man sen stoppar i en väska. Den såg väldigt bra och stabil ut samt att den fått bra betyg av användare när jag kollade upp mer info om den. Det var ett bra pris på behandlingsbänken med, perfekt tänker jag!

Det är den jag lutar åt att beställa och sen när jag har en egen lokal kan jag köpa en behandlingsbänk som är stationär. Det hade snabben.se en massa olika behandlingsbänkar att välja mellan som hette Delta och Carpe. De såg riktigt bra och rejäla ut, sen hade de otroligt bra priser på dem med vilket ju är bra då jag inte kan köpa några dyra behandlingsbänkar med min uppstart-budget.

Men nu ska jag klicka hem den här bärbara behandlingsbänken med väska som jag hittade online. Den hopfällbara massagebänken med bärväska vägde bara 12,6 kg inklusive alla tillbehör vilket inte är alls farligt. Det kan man lätt kånka runt med. Belastningsvikten på behandlingsbänken var 200 kg vilket är bra och vanligt med. Det var bra att den klarade så pass mycket vikt.

Ser fram emot att få hem den så att jag kan börja behandla folk på min alldeles nya massagebänk efter min avklarade utbildning. Men mest ser min mamma framåt det, hon tjatar och tjatar om att jag ska massera henne. Hon har mycket problem med sina axlar och nacke. Hon kommer att bli så himla glad när denna behandlingsbänken kommer hem.

behandlingsbänkar snabben.se Bona Partner

Muskelstimulator

- Posted in Hälsa by

Muskelstimulator för smärtlindring

TENS-apparater används för att behandla smärta och besvär till följd av idrottsrelaterade skador och sträckningar. Eftersom dessa behandlingar tidigare var betydligt besvärligare och kostsammare än vad de är idag, var det främst olika smärtkliniker och fysioterapeuter som erbjöd behandlingar med just en muskelstimulatorer.

Eftersom en tens-apparat lindrar smärta på sättet som den gör, med hjälp av elektriska impulser, minskar också behovet av mediciner för att behandla lindrigare smärtor och sträckningar. Behandling med hjälp av dagens Tens-apparater anses vara både säker och effektiv och kan enkelt genomföras var som helst, när som helst.

Vilka besvär kan lindras med hjälp av en Tens-apparat?

Några av de smärtor och åkommor som kan lindras med dessa apparater är led- och muskelsmärtor, huvudvärk och migrän, menstruationssmärtor och förlossningssmärtor. Behandlingen baseras på kroppens egna funktioner för smärtlindring, genom att frisätta endorfiner som fungerar som kroppens inbyggda ämne för just smärtlindring. Apparaten blockerar samtidigt överföringen av smärtsignaler till hjärnan.

Med tanke på dessa funktioner kan man därför också se behandlingen som naturligt, jämfört med läkemedel som dämpar smärtan istället för att hjälpa mot den. Hos många av de som behandlas med en tens-apparat lindras smärtan helt medan behandlingen genomförs, medan det hos andra kan behövas att behandling görs regelbundet under en längre tid. Just av denna anledning slipper man med en bra tens-apparat betydande kostnader som resultat av regelbundna besök hos fysioterapeuter under längre tid.

Vilken Tens-apparat ska man använda sig av?

Självklart handlar det också mycket om vilken typ av muskelstimulator man använder sig av. Många butiker på nätet erbjuder produkter som inte anses vara tillräckligt bra för att behandla denna typ av smärtor, vilket gör det nödvändigt att undersöka produkterna innan man köper hem och påbörjar behandling med tens-apparaten.

Själv har jag hittat en tens-apparat till ett väldigt bra pris som samtidigt ger en bra smärtlindring. Den är väldigt enkel att använda och kan lätt tas med och användas på jobbet eller på tåget på väg hem. Jag rekommenderar verkligen alla som lider av lindrigare smärtor att testa en tens-apparat innan man bokar en tid hos någon som tar betydligt mer betalt för att göra samma jobb. Det kommer man definitivt att tjäna på i det långa loppet!

Muskelstimulator eller tens-apparat för smärtlindring

Provtagningspinnar

- Posted in Hälsa by

Provtagningspinnar för livsmedelsindustrin

Jag jobbar i ett laboratorium för livsmedelstester och i mitt jobb tar jag mycket prover för livsmedelsindustrin. Provpinnar är ett vanligt arbetsverktyg för mig. Det går åt en hel del sådana per dag. Det är jag som ansvarar för att beställa hem dessa till laboratoriet. Men nu har leverantören jag använt mig av jättelänge slutat att leverera till oss. Så jag var tvungen att hitta någon ny bra leverantör av detta.

Jag letade runt en hel del på nätet och hörde även med några jag känner på andra laboratorium. Det finns en firma som har funnits sedan början av 80-talet och som är en specialiserad leverantör av mikrobiologiska odlingsmedier. De heter LABFAB. Att jag inte hittat dem tidigare. Hur kunde jag missa detta?

Jag läste även att de är ett familjeföretag i andra generationen. Det känns tryggt med ett företag som funnits så länge. Man kan ju hoppas då att de har bra koll på vad som är bra och även noga med kvalitén på produkterna de tillhandahåller. Att ha provtagningspinnar samt andra provtagning produkter som är av bra kvalité är viktigt. För att man ska få så bra analysresultat som möjligt är det viktigt att man väljer bra provtagningsmaterial.

Jag gör mikrobiella provtagningar för livsmedelsindustrin och det är ett jobb jag älskar. Det är faktiskt väldigt intressant. De olika provtagningarna man gör och hur resultatet sen blir. Är det fler som letar efter bra leverantör av mikrobiologiska odlingsmedier och annan kringutrustning så kan jag rekommendera LABFAB. De har fungerat otroligt bra som leverantör. Allt har gått otroligt bra och smidigt. Det är lätt att beställa och leveranserna är alltid punktliga och snabba. De har bra utbud med. Helt enkelt en väldigt bra och komplett leverantör. Ville med denna blogg sprida vidare om denna bra leverantören så att det hjälper andra som kanske också är på jakt efter en ny leverantör.

provtagningspinnar provtagningsmaterial LABFAB

Ergonomi klinik Lund

- Posted in Hälsa by

Jättebra hjälp med ergonomi i Lund

Jag är räddad. Jag kan fortsätta att jobba på kontor! Under en tid hade jag väldiga problem med min nacke och axlar. Det blev bara värre och värre, speciellt när jag satt vid datorn på mitt jobb. Jag försökte med allt! Gick på massage, köpte diverse rygg och massageprylar, gick till en kiropraktor, men inget hjälpte. Jag var rädd för att jag inte skulle kunna jobba kvar på mitt jobb som jag för övrigt älskar. Att helt byta karriär var inget jag var intresserad av. Men vad skulle jag göra? Jag kan inte sjukskriva mig mer och detta går ut över mitt arbete.

Men så fick jag höra av en vän om en klinik i Lund som är suveräna på arbetsergonomi. Hur man sitter och att man sitter i rätt position vid datorn är viktigare än man tror. Med rätt ergonomi på arbetsplatsen kan man bli av med många krämpor. Denna kliniken för hälsovård i Lund hade höga rekommendationer såg jag med. Jag kontaktade dem och bokade en tid.

Efter ett par besök började jag verkligen att märka skillnad. Jag var noga med min ergonomi när jag satt vid datorn och gjorde allt som de sa att jag borde göra. Jag tänkte noga på min position i början och sen började det komma naturligt. Jag behövde inte längre tänka på det utan hade vant mig vid den positionen.

Min nacke och axlar blev för varje dag bättre och bättre. Nu är mina problem helt borta och jag kan knappt tro det. Jag kan fortsätta att jobba på mitt underbara jobb och sjukskrivning är det inte tal om längre. Kan starkt rekommendera denna hälsovårdsklinik i Lund som är så otroligt duktiga med ergonomi på arbetsplatser. Inte bara för dem som jobba på kontor, utan för alla möjliga jobb och positioner. Det har gjort under för mig och jag hoppas att det kan göra det även för andra.

ergonomi Lund Hälsoklinik Betahälsan

Motortransport av min bil

- Posted in Ingen kategori by

Motortransport av bil

Jag fick hjälp med en motortransport av min nya bil

Jag var i Danmark och köpte en bil som jag hittat online. Det var ett danskt företag som säljer begagnade bilar som hade en fin Audi till salu.

Den låg bra i pris jämfört med vad motsvarande bil kostar i Sverige så jag åkte ner till Danmark för att titta på bilen och provköra den.

Då Danmark är ett trevligt land att vistas i så såg jag på resan som en kombination av nytta och nöje.

När jag kom ner till bilfirman så såg jag ögonstenen, den såg välvårdad ut både invändigt och utvändigt.

Bilen jag var intresserad av var en Audi A4 Avant. Bilen de hade till salu var silverfärgad vilket jag tycker är rätt snyggt. En fördel med den färgen är att smutsen inte syns lika bra som på en vit eller en svart bil vilket även det är ett plus.

Efter att ha inspekterat bilen så tog jag den på en provtur på den danska landsvägarna. Den gick riktigt fint kan jag meddela, bra acceleration och en bra körkänsla överlag.

Efter att jag kom tillbaka till bilfirman så var det dags att förhandla om priset. I Danmark vet de hur man gör affärer så det gäller att vara ganska tuff.

Till slut så var vi överens och det var dags att se till att få hem bilen till Sverige. Jag hade redan tidigare varit i kontakt med Axess Logistics och kollat vad en motortransport skulle kosta från Danmark till Sverige. De var lätta att ha och göra med och de visste vad de gjorde när det kommer till biltransporter. Jag ringde in och beställde en transport och åkte sedan hem igen. Efter tio dagar så blev min Audi levererad till min hemadress utan problem.

Fönsterputs Falkenberg

- Posted in Ingen kategori by

Det är så skönt med rena fönster

Något jag absolut avskyr att göra är att putsa fönsterna här hemma. Mina barn kladdar på alla fönsterpartier och sparkar leriga bollar mot fönstret. Jag tycker det är så tråkigt, det tar tid och är jobbigt. Jag bestämde mig därför för att hitta ett företag som utför fönsterputs i Falkenberg som kan göra det åt mig. Jag pratade med en vän om att jag försöker hitta ett företag som gör detta och hon berättade om Glasklart som hon tidigare har använt sig av. Hon berättade att det är det enda företaget som erbjuder fönsterputs i Falkenberg som hon är 100% nöjd med och hon har ändå provat många. Det som är så bra är att de använder bra produkter som inte skadar ytan på glaset. Med rätt och bra redskap samt rengöringsmedel av högsta kvalité kan jag vara säker på att de tar hand om mina fönster. Enligt henne är de väldigt noga och lämnar aldrig några märken på fönstren alls. Dessutom var de snabba och trevliga. Efter att hon berättade om detta bokade jag direkt fönsterputs i Falkenberg hos dem. Jag tänkte att om hon är så nöjd så bör jag också bli det. De var här igår och jag är mer än nöjd med deras jobb! Alla mina fönster skiner verkligen och det var värt varenda krona att slippa göra det själv. Det hade inte blivit i närheten lika bra om jag hade gjort det själv. Om man söker efter ett företag som utför fönsterputs i Falkenberg så kan jag verkligen rekommendera Glasklart, jag själv kommer använda mig av dem varje gång mina fönster behöver putsas framför.

killarna som utför fönsterputs i Falkenberg

Värmepump i Halmstad

- Posted in Ingen kategori by

Värmepump - Billig & miljövänlig uppvärmning hemma

Anledningarna till att skaffa en värmepump är många och modellerna att välja mellan varierar stort. Oftast finns det en klar anledning till varför man funderar på att skaffa en värmepump till huset, vilket också gör det lättare att ta reda på vilken modell som passar ens eget behov.

I mitt fall började vi prata om att installera en värmepump för att hålla nere temperaturen på övervåning under sommarmånaderna, då värmen stiger inomhus och gjorde det nästintill omöjligt att sova på nätterna. Att vi bor i ett hus med plåtfasad gjorde inte saken bättre. Å andra sidan såg vi det som ett enkelt beslut att på ett så pass enkelt sätt lösa problemet. Nu behöver vi inte längre frukta heta sommardagar, varken för vår eller sonens skull.

Som sagt så finns det många olika anledningar som leder till själva valet av modell. Som med allt annat så för- och nackdelarna olika mellan dem, men även priset har en självklar del för många. Värt att tänka på är dock att du många gånger rentav sparar pengar på ha en värmepump hemma. Detta är klart beroende av vad för slags uppvärmning du har i dagsläget, men även varifrån värmepumpen tar luften ifrån. I vårt fall hämtar värmepumpen luften utifrån och antingen värmer upp eller kyler ner den så att temperaturen inomhus blir den vi önskar. Då vi redan hade billig uppvärmning hemma från bergvärme använder vi pumpen endast för att kyla ner.

Har du däremot ett dyrt system för uppvärmning kan det vara intressant att titta närmare på en värmepump som hämtar luften från berggrunden. Denna typ är betydligt dyrare att installera men genom att se det som en längre investering är det många gånger lönsamt i längden. Bor du i det hus du vet att du vill stanna i, kan det vara värt att satsa på.

Är målet att installera en värmepump för att värma upp huset är det också viktigt att innan se till att huset är tätt och att dina fönster håller rätt standard. Har du fönster som släpper igenom kall luft kommer energiförbrukningen bli betydligt högre när du värmer upp huset. Efter att du sett till att ditt hus är tätt kan du installera en värmepump. Även de enklaste modellerna värmer upp luften hemma bra, beroende på storleken på ytan som ska värmas upp. Dessa enklaste modellerna kallas för luft luft och kräver ingen avancerad installation.

Är du osäker på vilken typ av värmepump som hade passat just dig så kan jag rekommendera att kontakta ett företag som specialiserar sig på just detta, och som har både erfarenhet och kunskap inom värmepumpar och installation av dessa. Är du ute efter miljövänligt och prisvärt alternativ så kommer du inte att ångra dig. Jag är säker på att du kommer att få en lika bra upplevelse som min familj har haft efter att vi försåg vårt hem med en skön och jämn temperatur inomhus.

Billig uppvärmning med en värmepump i Halmstad

Dörrar

- Posted in Ingen kategori by

Vår nya villa förtjänade alldeles speciella dörrar - inne som ute

Som med fälgar på en bil, dörrar på en fastighet skapar helheten på ett unikt vis. Vid planering av byggnationen av vårt älskade arkitektritade hus var där otroligt mycket att ta med i processen. Bland annat val av dörrar som vi ville ha i tidlös design med hög kvalitet som kunde stå emot alla påfrestningar som dörrar utsätts för. Påfrestningar på ytterdörrar såsom väder (sol, regn, snö, hagel och vind) och förväntad strid trafik bestående av alla familjemedlemmar till och från, släkt, vänner och mer. Som alltid lyssnade vi på goda råd från erfarna stolta dörrägare och sedan googlade vi.

Vi fick rådet att kontakta ett väletablerat företag som producerar exklusiva ytterdörrar, innerdörrar, tekniska dörrar, entréportar och garageportar. Vi kunde läsa på deras hemsida att deras specialité är att leverera ytterdörrar av marknadsledande prestanda.Vidare beskriver de sina innerdörrar som semimassiva eller massiva vilket verkligen andas kvalitet och tilltalade oss enormt. Verkade både hållbart och stabilt just som vi behövde.

Vi bjöd hem dem för att prata igenom våra behov och förutsättningar och vi fick ta del av deras utbud och valde flera innerdörrar och två tekniska ytterdörrar med goda egenskaper såsom brand- och ljudreducerande. Dessutom kunde vi få våra garageportar i samma stil.

Det var verkligen som de sa, att de kundanpassar sina dörrar och portar och att de tillverkar unika dörrar som är måttanpassade med egenskaper som matchar kundens fastighet och dess behov. Det innebär att de inte står med ett lager med dörrar och portar utan de tillverkar enligt beställning så det var mycket bra att de hade ett gediget album för oss att granska.

Att vara ute i god tid är att rekommendera I startfasen av vårt byggnationsprojekt var det superviktigt att välja material så tidigt som möjligt. Det kan vara en djungel där ute med så många möjligheter att man varken vet ut eller in. I och med att vi visste vad vi ville med kvalitet och design så var det faktiskt en enkel process att välja dörrar då företaget hade just det vi efterlyste. Leveransen matchade vår tidsram och vi blev mycket nöjda med slutresultatet som förverkligade vår vision.

Unika dörrar från Ekstrands

Vad kostar det att bygga pool?

- Posted in Hälsa by

Funderar på vad det kostar att bygga pool

Nu börjar poolsäsongen gå över för det här året. Så frågan är om mina tankar att köpa en pool kanske ligger lite fel i tiden, jag kanske är för sent ute?

Jag har länge drömt om att bygga en pool men frågan är vad det kostar.

Jag antar att det många svar på den frågan beroende på vad man vill ha och vilka förutsättningar man har på tomten.

Jag vet ju att bygga en pool är en stor kostnad. Men frågan är hur mycket det skulle kosta med allting inräknat.

Varför funderar jag då på att bygga pool?

Jo. för vi människor mår bra av att vara nära vatten, det är därför hus med havsutsikt är dyrare än hus utan detta. Jag tror att detta är något som ligger i vårt DNA, tillgång till vatten är en förutsättning för att vi ska överleva.

Om man då har en pool att titta ut över från huset så kommer det att skapa en bra känsla tror jag.

Och med en pool hemma så minskar behovet av att åka på badsemester.

Men, frågan kvarstår dock, vad kostar det egentligen att bygga en pool?

Som tur är hittade jag en bra sida på nätet som går igenom exakt vilka kostnader det finns när man ska bygga en pool. Sidan går igenom vilka olika typer av pooler det finns och vad de kostar, vilka tillbehör man behöver, och vad installationen kan gå på.

Faktum är att jag fick svar på det mesta på den sidan så om du också funderar på vad det skulle kosta att bygga en pool så kan jag rekommendera dig att besöka den sidan.

Funderar på att bygga pool hemma