Callefleur

Min blogg om tips och rekommendationer

Flytthjälp Göteborg

- Posted in Ingen kategori by

Äntligen har jag fått en ny lägenhet!

Jag har letat efter en större lägenhet i snart ett år nu, jag har sökt väldigt många men tyvärr inte blivit erbjuden att få gå på någon visning. Dock lyckades jag äntligen bli erbjuden att gå på en visning på en lägenhet jag verkligen ville ha och som ligger mitt i centrum. Jag gick på visningen och blev ännu mer kär i lägenheten efter det, och igår fick jag reda på att jag fick den! Jag hade inte kunnat vara lyckligare, och nu är jag verkligen glad att jag inte fick de andra lägenheterna jag sökte för denna är verkligen precis vad jag ville ha.

Inflyttning är om tre månader men jag har sedan innan bokat en utomlandsresa samma datum som inflyttningen är och jag behöver därför flytthjälp i Göteborg. Jag tänkte att den bästa lösningen är att anlita flytthjälp i form av en flyttfirma i Göteborg så får min syster släppa in dem i min nuvarande lägenhet och i min nya så att de kan utföra sitt arbete. Det kommer kännas så konstigt att jag ska bo i en annan lägenhet när jag kommer hem till Sverige. Men jag är riktigt glad att flytten går att lösa genom att anlita flytthjälp i Göteborg trots att jag inte är på plats.

Jag har kollat runt lite på lite olika flyttfirmor och fastnade för Vasa Flytt som erbjuder trygg flytthjälp i Göteborg och som verkar ha lång erfarenhet samt god service. Man kan kombinera deras tjänster hur man vill för att det ska passa en så bra som möjligt vilket är perfekt eftersom man då kan undvika sånt man inte behöver och som kanske hade kostat en mer. Jag ska be om en kostnadsfri offert och om priset landar på ungefär det jag har tänkt mig så kommer jag definitivt anlita dem. De har till och med lagt upp packningstips på deras hemsida, vilket är perfekt för mig som är dålig på att packa, de kommer jag verkligen använda mig av.

Vasa Flytt är det givna valet för dig som behöver flytthjälp i Göteborg

Pandemi skydd

- Posted in Hälsa by

Färdiga kit med pandemi skydd gör dig tryggare

Idag vet alla vad ett coronavirus är för något. Något som kanske alla inte vet är att det har funnits betydligt mycket längre än de 3 åren världen har befunnit sig i karantän. Den främsta anledningen till detta är för att coronavirus tidigare nästan uteslutande har funnits bland djur. 4 stycken varianter av detta virus är dock vanligt förekommande och kan orsaka förkylning hos oss människor. Iallafall tills Covid-19 upptäcktes i Kina i slutet av 2019.

Som de flesta andra virus som sprider sig snabbt, smittar covid-19 via droppar. Människor som har ett luftburet virus i kroppen ger ifrån sig viruspartiklar i droppar genom att andas, hosta eller nysa. Viruspartiklar kan hålla sig i luften länge och håller sig levande längre i utrymmen med dålig ventilation och när luften är torr och kall.

I med att Covid-19 har satt större delar av världen på helspänn har man också blivit mer medveten om hur lätt det är att pandemier uppstår. Vi har märkt hur snabbt det kan gå från att vara en lokal smitta till att människor i världens alla hörn insjuknar. För några år sen var munskydd något man stötte på hos läkaren eller i byggbranschen. Idag tillhör det vanligheten att stöta på människor med munskydd i butiker eller i lokaltrafiken. Risken för att bli smittad av corona har gjort att fler jobbar hemifrån och att skolbarn får gå igenom sin undervisning på distans.

Allt fler ser sig om efter företag som producerar munskydd och handsprit för att bunkra upp hemma, precis som man tidigare köpt på sig extra toalettrullar och andra förbrukningsvaror som man inte vill ska ta slut. I alla butiker står en flaska desinfektionsmedel vid dörren och en handväska utan en flaska handsprit tillhör ovanligheten.

Virus är något vi alltid kommer att leva med och i framtiden kommer människor troligtvis vara betydligt mer förberedda ifall en liknande smitta skulle uppstå. För att undvika nästa pandemi finns det därför färdiga kit att köpa eller prenumerera på för att slippa behöva leta runt i djungeln munskydd och annan utrustning för att hålla sig frisk. Genom att använda sig av en sådan tjänst behöver du inte bunkra upp hemma utan vara trygg i att ha ett beredskapslager tillgängligt om det skulle behövas. När du behöver ditt pandemi skydd skickas helt enkelt ett beredskapskit, speciellt framtaget för att du ska skydda dig vid nästa virusutbrott.

Att veta att vår familj är trygg är oerhört viktigt för vårt välmående och att veta att du förberedd för återkommande virus får oss att slappna av. Även om alla pratar om just Covid-19, finns många återkommande virus utöver corona. Säsongsinfluensa, vinterkräksjuka och förkylningar är bara några av dessa och genom att få ett färdigt paket med virusskydd gör att du kan minska smittspridningen för även dessa. Med andra ord blir det betydligt enklare att ta sitt ansvar och hålla sin familj och sina medmänniskor trygga och friska i värld som inte ser ut som den gjorde när vi själva var barn.

Ett färdigt kit med pandemi skydd gör dig trygg