Callefleur

Min blogg om tips och rekommendationer

Värmepump i Halmstad

- Posted in Ingen kategori by

Värmepump - Billig & miljövänlig uppvärmning hemma

Anledningarna till att skaffa en värmepump är många och modellerna att välja mellan varierar stort. Oftast finns det en klar anledning till varför man funderar på att skaffa en värmepump till huset, vilket också gör det lättare att ta reda på vilken modell som passar ens eget behov.

I mitt fall började vi prata om att installera en värmepump för att hålla nere temperaturen på övervåning under sommarmånaderna, då värmen stiger inomhus och gjorde det nästintill omöjligt att sova på nätterna. Att vi bor i ett hus med plåtfasad gjorde inte saken bättre. Å andra sidan såg vi det som ett enkelt beslut att på ett så pass enkelt sätt lösa problemet. Nu behöver vi inte längre frukta heta sommardagar, varken för vår eller sonens skull.

Som sagt så finns det många olika anledningar som leder till själva valet av modell. Som med allt annat så för- och nackdelarna olika mellan dem, men även priset har en självklar del för många. Värt att tänka på är dock att du många gånger rentav sparar pengar på ha en värmepump hemma. Detta är klart beroende av vad för slags uppvärmning du har i dagsläget, men även varifrån värmepumpen tar luften ifrån. I vårt fall hämtar värmepumpen luften utifrån och antingen värmer upp eller kyler ner den så att temperaturen inomhus blir den vi önskar. Då vi redan hade billig uppvärmning hemma från bergvärme använder vi pumpen endast för att kyla ner.

Har du däremot ett dyrt system för uppvärmning kan det vara intressant att titta närmare på en värmepump som hämtar luften från berggrunden. Denna typ är betydligt dyrare att installera men genom att se det som en längre investering är det många gånger lönsamt i längden. Bor du i det hus du vet att du vill stanna i, kan det vara värt att satsa på.

Är målet att installera en värmepump för att värma upp huset är det också viktigt att innan se till att huset är tätt och att dina fönster håller rätt standard. Har du fönster som släpper igenom kall luft kommer energiförbrukningen bli betydligt högre när du värmer upp huset. Efter att du sett till att ditt hus är tätt kan du installera en värmepump. Även de enklaste modellerna värmer upp luften hemma bra, beroende på storleken på ytan som ska värmas upp. Dessa enklaste modellerna kallas för luft luft och kräver ingen avancerad installation.

Är du osäker på vilken typ av värmepump som hade passat just dig så kan jag rekommendera att kontakta ett företag som specialiserar sig på just detta, och som har både erfarenhet och kunskap inom värmepumpar och installation av dessa. Är du ute efter miljövänligt och prisvärt alternativ så kommer du inte att ångra dig. Jag är säker på att du kommer att få en lika bra upplevelse som min familj har haft efter att vi försåg vårt hem med en skön och jämn temperatur inomhus.

Billig uppvärmning med en värmepump i Halmstad

Dörrar

- Posted in Ingen kategori by

Vår nya villa förtjänade alldeles speciella dörrar - inne som ute

Som med fälgar på en bil, dörrar på en fastighet skapar helheten på ett unikt vis. Vid planering av byggnationen av vårt älskade arkitektritade hus var där otroligt mycket att ta med i processen. Bland annat val av dörrar som vi ville ha i tidlös design med hög kvalitet som kunde stå emot alla påfrestningar som dörrar utsätts för. Påfrestningar på ytterdörrar såsom väder (sol, regn, snö, hagel och vind) och förväntad strid trafik bestående av alla familjemedlemmar till och från, släkt, vänner och mer. Som alltid lyssnade vi på goda råd från erfarna stolta dörrägare och sedan googlade vi.

Vi fick rådet att kontakta ett väletablerat företag som producerar exklusiva ytterdörrar, innerdörrar, tekniska dörrar, entréportar och garageportar. Vi kunde läsa på deras hemsida att deras specialité är att leverera ytterdörrar av marknadsledande prestanda.Vidare beskriver de sina innerdörrar som semimassiva eller massiva vilket verkligen andas kvalitet och tilltalade oss enormt. Verkade både hållbart och stabilt just som vi behövde.

Vi bjöd hem dem för att prata igenom våra behov och förutsättningar och vi fick ta del av deras utbud och valde flera innerdörrar och två tekniska ytterdörrar med goda egenskaper såsom brand- och ljudreducerande. Dessutom kunde vi få våra garageportar i samma stil.

Det var verkligen som de sa, att de kundanpassar sina dörrar och portar och att de tillverkar unika dörrar som är måttanpassade med egenskaper som matchar kundens fastighet och dess behov. Det innebär att de inte står med ett lager med dörrar och portar utan de tillverkar enligt beställning så det var mycket bra att de hade ett gediget album för oss att granska.

Att vara ute i god tid är att rekommendera I startfasen av vårt byggnationsprojekt var det superviktigt att välja material så tidigt som möjligt. Det kan vara en djungel där ute med så många möjligheter att man varken vet ut eller in. I och med att vi visste vad vi ville med kvalitet och design så var det faktiskt en enkel process att välja dörrar då företaget hade just det vi efterlyste. Leveransen matchade vår tidsram och vi blev mycket nöjda med slutresultatet som förverkligade vår vision.

Unika dörrar från Ekstrands

Vad kostar det att bygga pool?

- Posted in Hälsa by

Funderar på vad det kostar att bygga pool

Nu börjar poolsäsongen gå över för det här året. Så frågan är om mina tankar att köpa en pool kanske ligger lite fel i tiden, jag kanske är för sent ute?

Jag har länge drömt om att bygga en pool men frågan är vad det kostar.

Jag antar att det många svar på den frågan beroende på vad man vill ha och vilka förutsättningar man har på tomten.

Jag vet ju att bygga en pool är en stor kostnad. Men frågan är hur mycket det skulle kosta med allting inräknat.

Varför funderar jag då på att bygga pool?

Jo. för vi människor mår bra av att vara nära vatten, det är därför hus med havsutsikt är dyrare än hus utan detta. Jag tror att detta är något som ligger i vårt DNA, tillgång till vatten är en förutsättning för att vi ska överleva.

Om man då har en pool att titta ut över från huset så kommer det att skapa en bra känsla tror jag.

Och med en pool hemma så minskar behovet av att åka på badsemester.

Men, frågan kvarstår dock, vad kostar det egentligen att bygga en pool?

Som tur är hittade jag en bra sida på nätet som går igenom exakt vilka kostnader det finns när man ska bygga en pool. Sidan går igenom vilka olika typer av pooler det finns och vad de kostar, vilka tillbehör man behöver, och vad installationen kan gå på.

Faktum är att jag fick svar på det mesta på den sidan så om du också funderar på vad det skulle kosta att bygga en pool så kan jag rekommendera dig att besöka den sidan.

Funderar på att bygga pool hemma

Tesla tillbehör hemsida

- Posted in Ingen kategori by

De bästa Tesla tillbehör

Jag har nu under många år varit ägare till en Tesla. Jag är otroligt nöjd med detta och tycker att det är en underbar bil. Jag har uppdaterat mig till olika modeller under åren, men sen kände jag att det var vissa saker som saknades i bilen. Så jag började kolla efter diverse tillbehör. Vad det fanns som kunde göra bilen ännu mera praktiskt och även sätta en personlig touch på bilen.

Jag vill dela med mig om en hemsida jag hittade som var så otroligt bra. Där fanns jättemycket att välja mellan. Jag är helt lyrisk över allt bra jag hittat där till min bil. Blir så nöjd varje gång jag hoppar in i bilen och ser förändringen. Inte bara de praktiska tillbehören till Teslan utan även en hel del utseendemässiga saker.

Jag har valt att göra om vissa detaljer till kolfiber inne i bilen. De där små detaljerna som är så lite men gör så mycket. Även vid öppningen av dörren, där man stiger in i bilen, har jag lagt kolfiberfoliering. Både snyggt och det skyddar bra mot repor som kan uppstå. Även vid bagageluckan lade jag kolfiber foliering på Teslan.

En av sakerna jag använder mig av mest är den otroligt praktiska papperskorgen. Den har till och med inbyggd lampa vilket är bra under de mörka dagarna här i Sverige. Sen köpte jag även en massa sparkskydd för att hålla bilen i så fint skick som möjligt. Bra att man kan köpa saker som skyddar. Kommer Teslan att se ny ut när jag säljer den efter att jag tagit bort alla skydden. Plus att jag har barn som gärna sparkar på sätena med sina sandiga eller smutsiga skor ibland. Jag spenderar mycket tid i bilen i mitt jobb, så den slits ju säkerligen mer än hos andra. Jag valde även att byta ut klädseln i bilen till en jättefin cognac brun färg istället för den svarta jag har nu. Det var förvånansvärt bra kvalité på det måste jag säga. Jag hade förväntat mig att det inte skulle vara lika bra som originalet, men det var det verkligen! Så otroligt nöjd. Tässla store hette den här butiken jag hittat, ni kan klicka här för att komma till deras sida och spana in vad dem har. Nä dax att åka och handla i min personifierade Tesla:)

Tesla tillbehör biltillbehör Tässla store